Sikeres pályázat 2019!

Kedves Berni Magyar Iskola és Óvoda közössége,

Amint korábban az iskola évnyítóján sokan már erről értesültetek, nagy örömmel közöljük, hogy szervezetünk a Magyar Kormány finanszírozásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. részéről

2 000 000 HUF támogatásban részesült a diaszpóra szervezetek 2019. évre elkülönített támogatási alapjából. A pályázati felhívásról az alábbi linken lehet megtudni részletesebb információt:

2019 január folyamán, szervezetünk sikeresen benyújtotta a támogatási kérelmet, amely nagyon rövid idő alatt készült el, Benke Zsolt kiváló, professzionálisan koordinált munkája során, valamint Stemler Anikó szoros támogatásával és a tanári kar és vezetőség többi tagjának közreműködésével.

A pályázati támogatás célja szervezetünk müködéséhez szükséges eszközök, irodaszerek vásárlása, valamint a 2019-2020-as tanévre járó tanári tiszteletdíj részben való fedezése. E jelentős támogatás segítségével a tanárok felkészülését tudjuk segíteni, a tanítást érdekesebbé tenni a gyerekek számára, hozzájárulva az oktatási színvonal emeléséhez. A diáklétszámunk évről évre folyamatosan növekszik. Ezzel a támogatással egyre több család számára tudjuk elérhetővé tenni az anyanyelv megőrzését, tovább bővíteni a tanulók számát.  A támogatás jelentős előrelépés iskolánknak, a berni és környező magyar közösség és hosszú távon a külhoni magyarság megmaradásában, erősödésében.

Ezúttal szeretnénk megköszönni a szülőknek is a kitartást, energiát és figyelmet amivel támogatják gyerekeik oktatását a magyar nyelv és kultúra elsajátítására és ápolására.

A Berni Magyar Iskola és Óvoda Vezetőségének nevében,

Üdvözlettel és köszönettel:

Koncz András