Pünkösdi tàbor 2016

Az elmúlt hétvégén volt az idei pünkösdi tàbor. A zürichi, genfi és berni cserkészcsapat közösen tàborozott. Erre az eseményre Grizzly, a kerületi parancsnok is eljött hozzànk.

 Sajnos eléggé rossz volt az idö, ezért az elsö napon szinte csak benti programokat tudtunk tartani. Többek között légpuskàval löttünk meg nyakkendögyürüket készitettünk börböl. Eközben az egyes örsök kitalàltàk a nevüket (nagyon kreativak voltak, volt példàul egy “lapos agyú szürkemarha örs”).
 Keretmeseként idén a csillagszemü juhàsz történetét dolgoztuk fel. Szombat estére meg is volt a lakoma, ahol a juhàsz feleségül vette a szép kiràlykisasszonyt. Màr a tàbortüznél viszont azon gondolkodtunk, hogy mi is történhetett a mese vége utàn, mi történt a juhàsszal és a kiràlykisasszonnyal az esküvöjük utàn? A vasàrnapi portyàn az volt a cél, hogy megkeressük a mese valódi végét, amit sajnos csak hétfön sikerült megtalàlni. Vasàrnap viszont szerencsére màr nem is esett az esö és néha a nap is kisütött, igy mindenki szàrazan jött vissza a portyàról. A legtöbb pontot a “Fekete Tündibündi Hód örs” szerezte meg és ezzel meg nyerte az örsök közötti versenyt. A konyhateamnek köszönhetöen NAGYON finomakat ettünk mindig.