Könyvajánló

Könyvek, melyeket nem hagyhatsz ki:

  • Nyulász Péter: Berger Szimat Szolgálat detektívsorozat (6-10 éveseknek)

A BerGer Szimat Szolgálat egy mesés detektívsorozat a kilenc magyar kutyafajta főszereplésével Nyulász Péter tollából. A 6-10 éves korosztálynak íródott történetek egy magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjait mutatják be. Az izgalmas regényekhez szabadon letölthető feladatlapokat és színezőket is találtok a könyvek weboldalán. A könyvekről bővebben az alábbi link alatt olvashattok:
bergerszimat.hu

  • Nyulász Péter: Helka (7-12 éveseknek)

Voltál már a Balatonnál? Akkor most ismerd meg a Balaton titokzatos, elfeledett mítoszait is. “Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik. A fantasy határát súroló, humoros kalandregényében Nyulász Péter számtalan utalást és információt rejtett el. Ismerd meg őket, és döntsd el: elhiszed-e, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták a mindannyiunk szívében helyet kapó Balatont! A könyvet elolvasva, késztetést érezhetsz Te is, hogy felfedezd a legendás helyszíneket, és ismerősként köszöntsd a Balaton tündérét, vagy a Bakony varázslóját, ha szembejön veled…”(forrás: betűtészta)

  • Berg Judit könyvei

Berg Judit könyveit talán be sem kell mutatni, hiszen az óvodáskortól a kiskamasz korig szinte mindenki megtalálta már az írónő könyvei között a kedvencét. Maszatot, Pankát, Csiribit, Ruminit és a többieket már régen a szívébe zárta a magyar olvasóközönség.

https://www.bergjudit.hu/

 

Hasznos olvasnivalók, melyek nagy segítségedre lehetnek a tanulásban:

  • A következő link alatt ismert magyar könyvek olvasónaplóját, verselemzéseket, jellemzéseket és még rengeteg irodalmi, történelmi érdekességet találhattok.

http://olvasonaplopo.eu/